MR. NUFF =)

Saturday, April 3, 2010

PLKN dihatiku walopon sudaaaa hampir 3 tahun berlalu~~~

okeiss.....jengg3... kini emosi ku kembali stabil kerana kemenangan chelsea ke atas mu... taniahhh da bluessssss.... weeeeeee..... okies yerr anda2 sekalian.. ini entri penjang lebar.. kalau berminat dan ingin megetahui kisah budak-budak PLKN... teruskan membaca.... kalo tak suke.. tak pe... i buat entri ni pon sebab kerinduan yang melampau terhadap kem i tuhh....weeeeeeeee....

cukup la mukadimah tadi tu yerr.... okieee... nk citeerrr pengalaman i dolu-dolu dapat tau diri ini terpilih sebagai pelatih khidmat negara amat mengujakan... i menagess oke..terkeluarlah air mata gadis i... sebenarnyerr i nihh seperti u oll jugak yer... tak suke plkn..takot kulit hitam legam laa ape laa... banyak lerr negetif-negetif yang i pikir....

dolu-dolu mase fom 5.... kecoh la kat hostel..."weyhhh leh cek daa..dapat ke tak plkn" i pon kegerunan laa kan... i pon pegi la ke public phone..lalu call kekanda terchenta... suruh beliau cek kn.. pastu kekanda terchenta bagitau i x dapat...walawehhh i sangat hepi u....... i asik kutuk-kutuk kawan i yang dapat tuhh... i siap ejek-ejek diorang...i kate.. abess la korang itam legam t.. mesti penat gilerr... kene kawad laa...euwwwww.... hahaha...gilerr jahatt....wakakaka

selepas kekecohan tu kan.... ini situasi die sekolah pulaa yerr.... mase perhimpunan mingguan.... pk hem sebut la name-name budak-budak bertuah yang dapat plkn datang kat depan... cehhh tetiba nama daku disebuttt..... mule-mule wat dekk jerr... yelaaa mysis kate i tak dapat kan.. wat dekk jelaa...dengan penuh keyakinan mengakui diri nihh tak dapat plkn.... pastu sume kecohhh..."woiii name ko laaaaa...pegilaa depan" i dengan sayu dan sadisnyerr pegi juge kedepan.... dalam hati nihh berteka-teki....bukan ke i x dapat ke... balik je sekolah terus call mysis...omg!!! die silap taip no ic i..patot laaa die kate tak dapat...huhhhh..asal cm panjang lebar sangat citerr i nihhh...hahahahaha....=p

oke lepas da tau dapat plkn tuhhh...mesti la nak tau dapat kumpulan bape kan... dekat mane kan... weeeeeeeee... ni nak bangge nihh... name i masuk paper beb... hahahaha... (gelak bangge) oke i dapat kumpulan 1 atau sama erti dengan panggilan yang pertama laaa.... lokasinyerrr di KEM PLKN TASIK MERANTI WANG KLIAN PERLIS.... jauhhh beb.... geng-geng i yang dapat sume dekat-dekat jerr...dalam perak gak.. i jerr tercampak jauh.. tapi tak pe... i relaa... bangge kot dapat jauh-jauh...hahahaha

oke..disebabkan i tak suke dan tiade feel pon nk pegi plkn nihh.... mase nk pegi tu pon sambil lewa jerrr... see...i x buat pon medikal check-up.... malas nak buat..yelaaa frust dapat plkn...da lahh jauh pulak tuhh.... hmm sabo jelaa.... da lerr jauhh i sorang-sorang pulak tuhh.. tak ade kawan.. sedisss u.... tapi i cool jerr....wakakaka

weeeeeeeeeee.... tetibe terase malas pulak nk bercerita... jom la tengok gambar...ape aktiviti-aktiviti kat plkn dan gambar kenagan i mase dekat sane... mariiiiiii



weiiiiiiii...jangan salah paham..ini bukan di plkn yerr... u oll jangan salah paham yerr... i saje jerr letak gambar i sendiri... tiade alasan yerr....... cume trase gambar nihh seperti sedikit tettttt... tettttt=bajet...wakakaka... sekian....hahahaha
haaaaaaaaa....ini baru betol dekat plkn yerr kawan-kawan.... wahhhhhhh..i suka gila menebak... sekali pandang macam dekat lapang sasar yang i dok menembak dolu... tapi bukan yerr kawan-kawan... ini i amek daripada album abang gugel... sebab i tak de pic kat lapang sasar...weeeeee.... okeee...dolu mase i menembak..retail ade sepoloh sahaje...dalam pic di atas ade duabelas.... well mata i mase menembak sangat tinggi u...kalah askar-askar british...miahahaha.... *ayat nak membangge diri saje...hahahaha mase berada dilapang sasar nihh terasa seperti berada di medan perang u.... bunyi m16 sangat kuatt woooooo... bergema lapang sasar..... abang-abang askar tu kate...m16 ialah senjata yang paling ringan... tapi i rase..... wehh berat arrrrrrr.... sebelum menembak ade latihan olok-olok tau... test-test dolu.... abang-abang askar akan cirita siket-siket pasal m16 nihh.... kelopak laa...dan macam-macam kejadah lagi....
oke ini aktiviti yang i sukeeee.........weeeeee...ini namenyerr berkayak yerr adek-adek...hahahaha.... pengalaman i berkayak sangat besttt.... i berkayak dekat tasik yerr kawan-kawan.... sampai ujung tasik dah tak reti nk patah balik...wakakaka.... ehh ni pon pic daripada gugel yerr....
mase dekat kem ade pertandingan tau.... pentandingan antara kompeni.... i kompeni alpha.... jurulatih yang bahagi-bahagikan kompeni tuhh macam tau jerr i suke kalerr merah..so diorang bagi i kompeni alpha....... yiehaaaaaaaa (ini trademark kompeni kami) kompeni chalie kat kem aku trademark tak boleh bla...meowwwww(gilerr gedik) wakakakaka ehhh ini pon pic gugel yerr... nihh namenyerr berakit yerr... i masuk petandingan rakit yerr....hahahaha... rakit kiteorg x pakai buloh... pakai tiub... weeeeee.... seronok gilerr berakit... terasa semangat kerjasama antara team2 yang lawan tuhh.... pengalaman i semasa berakit ialah jatuh dalam tasik......euwwwwwwww....jatuh kat tengah tasik u... tapi i nihh kan hebat berenang...sedikit pon tak gentar...wakakakaka...poyo punyerr statement.... ade jaket kan..so terselamatlah i....heeee...
ini namenyerr tarzan swing yerr kawan-kawan.... ini i hebat gilerr kott.... ini kacang jerr... tapi i x paham kenapa pelatih pompuan banyak yang berdentum dalam air tuhh...salah teknik tuhh...wakakaka....
haaaaaa...ini monkey rat.......ini i lagi hebat... i mencikk kot bende alah nihhh...... i tak pernah tak jatuh.... wakakakaka..... mase 1t time jatuhh tuhh... malu gilaaaaa..... wakaakaka...yelaaaa...budak wira dok gelak kan... huhhh...tapi tak de la malu sangat..sebab bukan i sorang jatuhh.... boleh dikatakan wirawati ramai gilaa yang jatuhh...beselaa...wirawati bontot berat..mane tak nyerr...makan 6 kali sehari...miahahaha....


album plkn saye~~~~
oke ini barulaaa pic sebenar i di kem yerr.... cubalaaa carik i yang mane satu...wakakaka... tak yah carik laaaaaaaa.... ini bersama kawan-kawan yerr... bersama dengan guru kebudayaan... i palng suka belajar pasal kebudayaan best gilerrrrrrrr.....maen kawen-kawen laaa....miahahaha sume agama ade adat masing-masing..sangat fun oke....
ini pekerja2 kilang...wakakakaka.... ini selepas abess waktu kelas pembinaan karakter yerr kawan2...weeeeeee
haaaaaaaaaaa...ini la satu2nyerrr pic di lapang sasar... ini lahhh time melepak..sementara tunggu bebudak kompeni bravo pulak memekak dengan m16... x payah carik i..maloooooooo....hahahaha
ini semasa pergi khidmat komuniti....... dalam 4 modul plkn.. ini paling best...yelaa pegi jalan-jalan...mestilaa best....weeeeee.... ini kat loji air perlis.... x dek la best mane...wakakaka... disebabkan bebudak kompeni alpha baek2..dapat pergi khidmat komuniti 3 kali beb.... yang ni 1st...yang kedua pegi kerumah orang tua-tua... sian orang kat sane..u oll nanti jangan la letak parents u oll kat sane..tak baek tau.. diorang hepi gilerr kiteorang datang... ade yang menanges mase kiteorang nak balik tau... sobs3.... yang ketiga pergi pusat serenti.. i paling suke yang ni kot... sebab cam teruja gilaa tengok orang2 kat sane.. hensem-hensem kot....hahahahaha... tapi sian kan..tak sayang mase depan....hmmm i tengok sendiri diorang dalam penjara kritikal tuhh....euwwww...tengok muke orang gian dadah..... sangat takot.... pastu macam-macam la lagi aktiviti diorang.... pastu part kene cerita pengalaman seorang penagih yang dah kelua masuk ps nihh kan....die cakap..segalanayerr bermula dengan rokok...oleh itu...jangan la merokok yerr....=p
ini pic budak-budak kawad kompeni i.......weeeeeee...juara kawad u..... bangge jeppp... u oll jangan riso laaaaa...plkn tak la seteruk yang disangka....... mane de kawad sesaje...banyak lagi aktiviti len... tak mane ade kawad sesaje.....
ini didalam dorm....satu malaysia....
ini sarah dan pek chin...... belakang tuhh tak pasti bontot sapa....wakakaka
shafiza dan sarah~~ made in penang n perlis
ini tettttttttttttt....die katel wangi i.... setiap pagi katel kene tegang..kasut kene susun...hahahaha... bagus kan plkn nihhh........... ajar kita berdisiplin..so jangan la kate plkn nihh tak bagus..banyak nilai-nilai murni yang diterapkan....
ini tettttttttttttttt..........hahahaha.... bukan skadal wehhh........ini adek i laaaaa... ni time my family datang melawat i dekat kem mase hari lawatan keluarga...sangat sadiss tau..mase diorang nak balik..i nangesss bagai nk gilaa..gilerr gedihhh....ouhhhhhh.... budak baju itam ni pon menanges u tau...siap peluk i lagi tuhh...wakakakaka... sayang jugak ko kat ku ekkkk...wakakaka
ini geng untuk gedik-gedik...hahahahaha....geng paling hot kot kat kem tuhh...wakakaka..perasan gilaaaaaa.....
ini bergedik santai depan dorm..tunggu turn nk bergayuttt di public phone... i mencikk gilaa laa ade pelatih gayuttt dengan pakwe lama gila.... menyampessssssss u.... da lerr cakap lame gilerr... pastu gedik la tuhhh...cakap dengan pakwe pon nak nanges2..ape kess... orang call la mak bapak.... bagitau keadaan diri sume cane...
haaaaaaaa..ini la yang best.. di plkn tak sah kalau tak ade skandal...hahahahaha... i x dek yerr... i kan baekk..ehem3....wakakakakakakkakaka...... (iyerr ke tak de) miahahaha... ala bese la duduk dalam utan kan... oppp koss arr bosan gilaaa kann...so carik laa mane2 skandal yang berkenan.... suma botak..pilih jaa mana suka...hahahaha
haaaaaaaa... rindu gilaaaaaaaaaa.... ini best tau dak...buat kenduri kendara cem gini... best woooo..... sapa family yang dekat-dekat tu boleh la jenguk... bawak makanan banyak pulak tuhh...mmg pakat melantak la dalam dorm...hahahaha

kesimpulannyerr jangan lah pikir negetif pasal plkn... seronok tau... kalau adek-adek terpilih..jangan lepaskan peluang...pergi jerr.... seronok sangat...kita di sana sangat manja... sebab jurulatih tak boleh nak layan kita seperti askar bebetol tuhh... memang manja gilaaa laaa... bukan semua orang dapat peluang pergi tau..bersyukur laa sape yang dapat tuhh.... kutip pengalaman kat sane... kalau anak-anak anda terpilih... biarkan mereka pergi... bagus sangat plkn nihhh... segala aktiviti yang dilaksanakan banyak manfaatnyerr pada masa akan datang... mula-mula memang rase tak seronok...sebab baru nak menyesuaikan diri..tapi bila dahh lama-lama pasti rasa tam mo balik... siyess nihh... tengok macam i..dah 3 tahun berlalu..tapi i rindu nak balik kem...wakakaka.... nihh i citerr sikett jerr pengalaman i..banyak lagi yang menarik disana... itu jerr...sekian...

2 comments:

liyanna said...

thanks for the entry. serius, rindu!

tasik merantians :)

billion chong said...

Looking for any PLKN gift or PLKN Alumni gift.Visit us at PLKNgift.blogspot.com