MR. NUFF =)

Wednesday, July 12, 2017

Lahirlah Suri Hati

Assalammualaikum....
banyak kali dah nak type entri tentang pengalaman bersalin ni. tapi asik tergendala je.

Alhamdulillah saya dah selamat bersalin tanggal 25/03/2017 yang lalu. syukur segalanya dah selamat. Pengalaman yang tak boleh lupa sampai bila-bila. okey meh saya nak story pengalaman bersalin saya.

Pengalaman Bersalin: Due sebenar saya ialah 14/04/2017. ini ikut date last period tu. tapi bila scan due dokter tetapkan 7/04/2017. Masuk je 37w ada scan dekat KKIA. Dokter dah pesan baby awak dah kebawah ni. berat baby dah 3kg. jaga makan yaa. anak sulung ni. Nanti dah bersalin inform KKIA ye. Dua hari lepas jumpa dokter saya warded terus.

Kisahnya begini. Masuk je 36w saya pindah ke rumah mak. Ala rumah mak saya dalam 5 minit je daripada rumah saya. setaman je pun. Pindah sebab saya pantang nanti pun kat rumah mak. Lagipun suami saya weekend memang pergi KL (Class). Baru berapa hari je pindah tau saya dah turun tanda. 

22/03/2017 : malam macam biasa lah kan. saya tido. masa hujung2 nak bersalin ni saya memang kerap sakit pinggang. husband tolong urut kejap lpas tu dia tido. tapi malam ni lain macam sikit. sakit dia datang je hilang datang je hilang. memang tak tido la malam tu. ngadu sakit dekat husband. dia kata jangan layan sangat sakit tu. kahkahkahkah. geram je iolzz. ingat boleh ke sakit tak layan-layan. pastu tak tahan. bangun dan jalan-jalan dalam bilik dengan harapan sakit berkurangan. masa ni dah pukul 2.30 pagi. pastu tak hilang jugak. masuk toilet lak. saje rasa kat bawah tu. ade lendir campur darah. YaAllah masa ni tekejut yakmat. nak bersalin dah ke pun. Rasa macam tak ready pun ye. Dalam kepala dok pikir, ehh camane nak push nanti. tak retiiiiii......

keluar toilet bagitau husband ada lendir darah. dia tanya nak pergi hospital ke. (mata ke atas sangat tauuu) pastu turun bawah bagitau dekat mak. tiba-tiba rasa panas je mengalir dekat peha. ingat kan air ketuban. rupanya darahhhh. Lepas tu terus siap-siap barang pergi hospital. pastu terus masuk labour room. cek bukaan je pun. dah bukak 2cm. tiba2 dengar bilik sebelah dok jerit nak bersalin. sakitt sakitt. nurse dok kata teran je macam berak tu teran je. tadi nak berak kan. teran teran. masa ni rasa nak nangis. uwaaaa...takutttt weiii. tak mintak ampun lagi nii. Sebab baru 2cm je pastu saya dah turun darah banyak. kene lah warded. Kalau datang setakat sakit sikit2 mesti kene balik. sebab lambat lagi nak bukak 10cm tu. saya nihaa dua hari baru 10cm. kahkahkah. 

bila duk ward kene kira pergerakan baby je. sikit2 nurse datang cek kita. cek perut. bila dokter round akan seluk bawah. tanya itu ini. 24/03/2017. pukul 11.00 malam. masa ni contraction kuat sangat. bukaan baru 4cm. sakittttt sangat. nangis2 saya tahan. masa nurse round nak cek saya tu. saya terus cakap saya tak tahan dah sakit ni. dia pegang perut dia kata contraction dah kerap. so suruh saya perpare baju baby sume. jap lagi diorg datang tolak saya masuk labour room. saya call husband suruh datang sebab pinggang macam nak patah. contraction is scaryyyyyyy dan sakit sangattt.....

haaa bayangkan laa saya layan contraction super sakit daripada pukul 11.00 malam sampai 5.30 pagi gitu. air ketuban saya dipecahkan lepas bukaan 6cm. Syukur sangat suami boleh masuk LB awal untuk urut pinggang saya dan kasi semangat dekat saya. bila dah full 10cm baby lak tak masuk laluan lagi. aduiii memang libang libu tahan sakit contraction tu. pastu saya pulak tak pandai push. asik tak betul je cara push. 20minit gak laa nak keluarkan kepala. sampai benjol kepala baby. sian anak mama. wuuwuuu. susah betul nak beranak weiii. bila dah ready nak push. contraction lak tak de. yelaa nak push kene sakit baru boleh. kahkahkahkah. dua kali ok kene gunting kat bawah tu. tak rasa apa pun gunting. sebab contraction tu lagi sakit gilaaa. lepas dah keluar kepala nak keluarkan bahu senang je. teran sikit terus keluar sume. yaAllah masa tu kan legaaaaaaaa. segala sakit hilang. macam tak percaya dah beranak masa tu. masa dok tahan sakit tu rasa macam nak operate pun ada. sebab tak larat dah nk push. tepat 5.30 pagi (25/03/2017) lahirlah puteri sulung mama papa. :*

lepas dah bersalin nurse nak jahit bawah tu. saya terus amik handfon wasap mak cakap dah bersalin. tengah kangkang ni dok main fon. jahit tak sakit. sakit lagi la contarction gilaa tu. jahit bius so tak de la rasa pape. hihihihi. lepas suami azankan baby nurse hantar baby ke saya untuk kasi susu. susah gak nak nenekan baby. hahahahahahahaha. masa tengak baby. tembamnyaa anak mama. hahahahaha. 

pastu nurse bagitau berat baby 3.11kg. lpas tu diorang tolak masuk ward balik. masa ni tak sabar nak tunggu masa melawat. nak tunggu family sampai. hihihi. syukur Alhamdulillah. 



 inilah puteri hati saya dan suami. SURI EL NAYLA nama diberi.  masa ni baby baru sehari. Papa look sangat. tak kisah lah. janji anak mama sihat. 

ini gambar mintak simpati masa mama nak tindik telinga dia. hahahahaha. mama over nak. nak gaya kan anak je kejenye. iyee. suri 3 bulan dan tindik. 



Alhamdulillah. kali ni kami raya bertiga. syukur diberi nikmat ini. saya harap anda semua diberi nikmat ini juga. Ameen. 

love: mama suri

Tuesday, January 3, 2017

welcome 2017.....=) throwback 2016 jom.

Alhamdulillah.... syukur kita dah berada di tahun 2017 kan. sekejap je masa berlalu. hari ni 3/1/2017 budak dah masuk sekolah. seronok je tengok gelagat diorang. hehe.

jom throwback sikit memories kiter sepanjang 2016 yang very suwit muitt giteww.

2016 boleh dikatakan tahun terindah buat saya. cewahhh. okey meh trowback mehh.

Mac 2016 : my husband dapat job dekat Majlis Perbandaran Taiping. okey PBT ni bukan boleh transfer macam kerajaan perskutuan or kerajaan negeri. so kene la apply jawatan kosong yang ada. syukur dia dapat keje tu then sambung gaji kot. dapat lah kami berdua stay bersama. feeling pengantin baru kot. setelah setahun lebih duduk asing. weekend je jumpa. rezeki sangat-sangat.

Feb-Mac 2016 : okey masa ni gemok yarabii. hormon tak menentu. Opismate offer jadi trainer untuk tren saya dekat gym. kahkahkah. for free. rezeki jangan ditolak bebb. dah la masa ni saya kene on pill peracang sebab on treatment untuk stablekan hormon (nasihat pakar perubatan). so apa lagi kita bergym lah for free. free tu memang la best. tapi hingat senang ke. penat hokeyy. dengan study dan kerja dengan kene jaga pemakanan bagai. hahahaha. tapi berjaya okeyy. memang solid molid okey. mental la kene kuat. hahahaha.

Julai 2016 : yeiiii time ni bulan raya. bestnyaa. bila dah stay sekali kan feeling dia lain tau. hari-hari tengok husband depan mata. end julai pegi holiday dengan husband side dekat Langkawi. bestt sangat. yelaa bejalan kan mestila best walopun bepuluh kali dah pegi langkawi tu. hahahaha.

Ogos 2016 : bulan ni lah dah lewat period tapi buat dekk je. sebab dah biasa kan lewat. cuma ada kerisauan sikit sebab lepas on pill perancang memang period normal cantik molek cycle dia 28 day. ni dah 10 hari lewat nak mereng balik ke pun. macam-macam rasa. tak pikir langsung diri ini tengah pregnant. sebab dah selal kecewa kan. lepas tu dok main badminton tiap petang sampai kakak saya marah-marah. mana tau pregnant dia kata. pastu dah kenapa tekak nak makan laksa sesaje. padahal bukan suke sangat laksa. pastu tengah bulan lapan kot.... test jela. nak sedapkan hati. tettt tetttt tetttt syukur alhamdulillah positif buat pertama kali. happy tak terkata.

Oktober 2016 : yahuuuu. tahniah husband sebab grad kelas pertama.

November 2016 : masa ni pun rasa rezeki sangat-sangat. naluri saya kuat mengatakan husband saya kalau stay dengan saya and keluar daripada tempat keje lama dia...dia mudah naik. syukur tak terkira dia dapat naik pangkat. rezeki baby kot. ehh tak tahu lah. mungkin dah terlulis kan. baru berapa bulan je keje dekat MPT dah naik. tanpa kabel bagai. hanya keje dengan baik dan doa ibu bapa semestinya. juka tertulis rezeki dia pasti jadi kan. tahniah husband. =*

December 2016 : time ni pergi scan baby. naluri ibu tu kuat kan. orang sekeliling sume teke gender salah. hahahahahaha. nanti dah lahir saya umum gender okey. kot ada yang baca doakan saya dan baby sihat-sihat je sampai saat melahirkan yaa. saya doakan kalian jua dimurahkan rezeki.

ini sahaja kenangan manis saya 2016. syukur Alhamdulillah. semoga 2017 lebih indah. sama-sama kita tingkatkan iman. semakin meningkat tahun semakin meningkat usia dan semakin menghampiri dengan kematian. oleh itu dunia dan akhirat kene balance okey. if kita kejar akhirat insyaAllah dunia pun turut kita kejar sama. jangan dunia semata-mata okey. =)

Thursday, December 8, 2016

Scan baby 4D

Assalammualaikum.....

sekarang memedang la pun cerita pasal baby kannn. tak pela... hanya diriku dan seangkatan denganku sahaja memahami perasaan itu. kahkahkah. overrr ko. 

okey masa 22w haritu pergi scan baby. yelaa saya check up dekat KKIA je. tah pape KKIA sini. tak de scan pun monthly. sobss. tiga kali scan je. first bukak buku, tujuh bulan dengan masa nak beranak nanti. kite kan terujaa mestilaa nak tau perkembangan baby every month. ehh every dayyyy. lalalalala. kikikikiki. ko dah freee banyak songehh lak. hahahaha.

okeyyy perasaan masa nak scan mestilaa dupp dapp dupp dapp. okey ke baby ni. sihat ke dia. air ketuban cukup ke. ehhh macam-macam la dok pikir. dalam masa yang sama happyyy. tak sabar nak tengok muka baby ni. =)

saya dah booking awal dah dekat klinik. so saya pilih full pakej. RM 160. Dapat sekeping cd. adala video dan gambar sume, gambar berwarna satu, detail scan dll. tak ingat. detail scan ni bagus tauu. so mommiesss sila buat tauu tauu. kat sini barulah jelas part organ dalam baby sume. syukur alhamdulillah masa scan dokter kata sume normal. dokter pun mesra alam. selesa sangat.
taraaaaa.....inilah my baby 22w. haiii yayangggg. hehehe. masa scan baby aktif sangat. sussah sangat nak tengok muka dia. kaki ketas tangan kat dahi. sabo jelahh nak oii. hang pikir apa. hehehe. 
posisi baby masa ni songsang. adudududud. tapi tak pe. dokter kata normal. dia banyak space lagi nak pusing-pusing. harap pasni kepala dok bawah tauu yayanggg. =)
che tekeeeee gegirl ke boboyyy???? hehehehe..... 

sekian sahaja update citer pasan scan 4d yang best ni. silalah google KLINIK TANJUNG PERDANA. Area tanjung rambutan perak. siyess besttt. lamaaa okeyy scannn. berbaloiii. 

gender rahsia....=p

Thursday, November 17, 2016

Ikhtiar hamil

Assalammualaikum....

Setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga mesti mengimpikan zuriat yang soleh dan solehah kan. Macam tu juga saya. Di awal perkahwinan saya diuji dengan husband tinggal berasingan. Setahun lebih juga laa stay asing. Jumpa weekend je. Tu pun sebab kelas weekend. Yaaa saya tahu, ok la jumpa juga weekend kan. Ada pasangan yang diuji lagi hebat. Sebulan sekali jumpa malah bertahun sekali. Saya respek anda yang diuji sedemikian. Bukan mudah yaa nak lalui hari2 sepatutnya husband and wife tinggal sekali tapi stay asing kan.

Isu stay asing ni juga selalu jadi modal gaduh kami laki bini. Kahkahkahkah. Bini desperate nak stay sekali. Weiii duduk asing ko tak kan rasaaa macam life kawen. Okey lain orang lain pendapat. Ini pendapat peribadi saya. Kikikiki.

Entri sebelum ni saya ada citer pasal hormon bercelaru kan. Sebelum kawen period normal. Lepas kawen period gila. Gila means asik period je. Orang nak bilang hari subur. Tapi period yang datang. Kahkahkahkah.

Okey saya senaraikan usaha untuk hamil saya yaaa.

1. OPK
Opk ni macam upt laa. Tp upt guna untuk cek pregnant ke tidok. Tapi opk guna untuk tau ko subur ke tidok. Yelaaa duduk asing kann.  Pastu kalau ada yang minat nak try opk ni pegi cari seller kat instagram ke fb ke. Murahhhh. Singgit satu. Jangan la dok beli dekat watson ke guardian ke. Mahaiiiii weiiii. Benda ko kene test opk tu banyak kali. Tapi tak berjaya pun guna opk ni. Sampai la saya fedup.

2. Jumpe pakar
Hehehe. Masa ni google tau dokter perempuan. Lagi selesa doktor perempuan. Nasib baik saya ni suka bertanya. Opismate laaa cadang jumpe dokter dekat pantai putri ipoh. Murah dan best. So bermulalah sesi consultant bersama pakar. Memula doktor scan rahim. Rahim awak okey. Tak de cyst. Kedudukan okey. Awak ni hormon tak stable ni. Getik la dengar hormon tak stable je. Pastu kan saya cakap la saya nak pregnant dokter. Dah setahun saya kawen. Alaa baru setahun dokter tu kata. Sabo jelaa. Pastu ada laa dia cadangkan makan ubat itu ini. Tak menjadi pun. Antaranya duphaston, ovimin. Endingnya dia suruh makan pil perancang weiiii nak stablekan hormon. Dia suruh. Betulkan period. Saya pernah kot merasa masuk pebende tah kat bawah tu. Macam Kamera kot. Untuk cek telur. Doktor kata,  telur awak banyak tapi tak matang. Sobsss sobsss. Pastu kan sedih sangatttt. Dengar la kata dokter makan pil perancang. Tiga bulan kot. Dah laaa kene on time. Sakit hati kite. Nak set jam bagaiii. Lecehhh tul pil perancang. Tapi yang best period terus okeyyyyy. Cycle 28 hati terus. Gembira rasa hati. Kompiden je senang pregnant ni nanti. Sebab google kata lpas makan pil perancang senang pregnant. Kahkahkah. Lepas tiga bulan datang jumpa doktor. Tau tak doktor kata apa. Haaa baguslaa period sume dah ok. Kita try naturally ok. Masa tu macam ek elleh doktor ni. Yelaaa yelaaa.  Petus harapan dah. Nak fokus study. Malas kawan dokter. Sobsss.

3. Susu khalish
Okeyyy dalam masa yang sama saya ikhtiar dengan minum susu khalish. Susu kambing. Saya agent tau. Kalau nak order contact saya okey. 0186612410. Sempat iklannnn ko. Wakakakaka. Okeyyy tapi tak delaaa minum sekotak terus pregnant. Tapi saya je minum. Husband saya anti susu. Jenuh laa paksaa. Dok kata sedap macam milo. Tapi dia dah tahu susu tak kannn punya nak minum.

4. Buah zuriat
Yang ni dapat hadiah daripada kawan kelas. Ayah dia pegi mekah. Saya kirim doakan saya je. Tak sangka kawan saya kasi sebiji buah zuriat. Orang dah kasi kan. Why not try kan. Yang ni kami suami isteri minum.

5. Check up suami
Haaaaaa sape kata wife je kene cekk. Suami pun tak payah la ego sangat. Cek la sama. Bukan susah pun. Counting sperm je. Pompuan ni yang lecehhh. Tiub laa telur laa. Haihh macam2. Alhamdulillah husband saya normal.buat dekat LPPKN.  Murahhh. Rm 25 je.

Rasanya itu je usaha saya kot. Yang lain2 hanya doa dan berserah kepada Allah. Yakin dengan Allah. Allah tahu bila masa yang sesuai nak kasi zuriat dekat kita.

Saya sangat memahami perasaan bila belum dikurniakan rezeki anak tu. Pedihh sangat hati. Pecayalah Allah uji kita sebab Allah tahu kita mampu. Sokongan orang sekeliling sangat penting. Terutama suami dan keluarga. Kawan2 tolong jangan downkan mereka yang sedang diuji ni. Jangan la tanya soalan yang boleh buat hati orang terguris. Cakap berlapik okey.

Jangan berhenti berusaha, teruskan berusaha,  yakin dengan Allah.

UPT POSITIF =)


Assalammualaikum....since dah lama tak update blog, tetiba update pasal upt positif. saje nak mengabadikan kenangan terindah ni di blog kesayangan untuk tatapan sendirian berhad. 

saya nikah 7 november 2014, sejak daripada date tu memang sangat menantikan double line upt. saya seperti wanita normal biasa menantikan khabar gembira itu. Yaaa penantian itu satu penyiksaan. okey kawan-kawan korang yang kawen selepas korang ramai dah pregnant ko tak pregnant lagi. sentap okey. sobss. padahal benda tu rezeki masing-masing la kan. alahh biasa laa tu berperasaan begitu. 

usaha??? macam-macam okey. tak pe nanti saya share part usaha pulak. ni nak citer moment upt positif je. 

okey, saya tak jangka pun pregnant sebenarnya. banyak kali saya rasa macam pregnant. tapi bila cek je negetif. nyampah nak cek. sobss. yang mengalami je faham situasi satu line manjangg. 

okey nak dijadikan citer, lepas kawen memang saya mengalami masalah hormon bercelaru. maybe faktor keje dan belajar yang sangat stress. lepas tu gaya hidup pun tah hape-hape. makan ikut sukati dan macam-macam lagi la faktor dia kan. 

okey nak jadi citer saya ada aktiviti petang-petang main badminton. kakak saya ni salu tanya. dah delay period ke? dah delay period ke? (menyebok sangat tau). pastu jawab jelaa. aah dah delay punn. 10 hari. tapi masih tak berperasaan. still dok main badminton. sampai laa kakak saya dok marah. buatnya pregnant cane. saya pun macam hmmm yelaa tuuu. 

esoknya.....terjaga jam 5.00 pagi. kat rumah memang banyak upt. well, saya kan nak sangat pregnant. upt memang bersepah kat rumah. hehe. tak de la bersepah.tapi ada la banyak. hahahahahaha. pastu nak terkencing. tergerak hati nak test. salunya malas. tak pun kalau plan nak test mesti akan citer dekat husband dulu. ni malas nak cite. test je. untuk kepastian kan. sebab dok aktif sangat bersukan kan.

 taraaaaaaaaaa.............. inilah upt positif pertama saya setelah setahun lapan bulan kawen. sobssssss sobssss. ketaqqqqq tangannn weiiii. masa test tu plan nya nak tinggal je upt tu kt toilet. nanti-nanti la tengok kan. sekali tak dan nak tinggaiii. zupppppppp laju je double line ni keluar. bibir ketaqqq....tangan ketaqqq.....jantung dupp dappp dupp dappp.... mata berkaca-kaca. kahkahkahkah. overrr gilaa. tak tergambar perasaan tu. tapi sumpah rindu feeling tu.

dalam kepala masa tu ingat tak mo bangitau husband dulu. tapiiiiiii ko tauu tak feeling tu feeling tuuuu. aduhhh tak tahannnn. terus kejut diaaa. abanggg tengok ni tengokk ni. dia dok mamaii-mamaii. ape maksud ni??? pastu sengih-sengih. poyo okeyy. bukannya tak pahammmm. syukur alhamdulillah.

lepas tu terus wassap kakak saya bagitau berita happy ni. hehehehe.
tapi mana puas hati test satu upt jekannn. test banyak-banyak lagi. tapi lain-lain hari laa. untuk kepastian katakannnn. syukur sume double line yang clear. tu clear blue ke berapa entah tu bru tulis 'pregnant'.hehehe. 

lepas tu decide dengan husband nak pegi check up untuk pengesahan la kononnya dekat hospital. so sebelum pegi test upt lagi. jakun gilaa weiiiii. kahkahkahkah. so decide pegi hospital pantai putri. jumpe dokter kesayangan. 

time ni baru 6w. dokter kata, itu kantung awak. syukur kantung dalam rahim. tapi tak nampak baby laa. heartbit pun tak de lagi. ko tau tak cane perasaan saya masa tu. meraung dijiwaa. pastu dokter kata, datang lagi dua minggu. awak pregnant, tapi belum nampak lagi. baru 6w kan. kecik lagi. 

penantian dua minggu tu satu penyiksaan ko tauuuu. dalam otak macam-macam dok pikir. tapi masa tu dah redha dah. kalau ada rezeki tak kemana.

syukur alhamdulillah.....8w pegi check up tengok tuuuu......dah nampak baby. baby develop dengan baik. masa scan tu, dokter cakap alhamdulillah. tu baby awak. dia zoom then saya dapat tengok heartbit. masa ni sayu sangat. terharu sangat. syukur alhamdulillah....

now dah 5m dah saya. harap baik-baik je kandungan ni. ameen. sekian sahaja story upt positif saya. nanti saya update pasal usaha pula. tak tau la bila waktu dan ketika itu. hehehe. 

Sunday, May 8, 2016

comeback. hihi

assalammualaikum. 

haiiiiiiiii. (lambai tangan)

yaAllah lamanyaaa tak update blog. kekok rasanya nak menulis nihaa. hihi. hari2 buka blog dan hari2 terniat nak update dan hari2 juga niat tu terbantut sebab baru typemsepatah dah blurr. banyak sangat nak story. tapi apakan daya. sifat blurr menguasai diri. blurr dengan malas tu adik beradik la ye. haha. 

perkembangan terbaru? syukur alhamdulillah. rezeki Allah tu tak pernah tersalah alamat kan. setelah setahun lebih saya stay asing dengan husband. akhirnya kami dapat tinggal sebumbung. rezeki sangat2. husband dah dapat job dekat MPT. 

happy? ehhh mestilahhh. happy sangat2. rasa macam pengantin baru tauuu. hihihi. sykur yaAllah atas semua nikmat kurniaanMu. 

diam tak diam, study saya sudah menghampiri ke semester akhir. yeiii happyyy. bukan mudah yaa study PJJ ni yaa. orang yang kuat mental fizikal je boleh stay hingga ke hujung semester. tahniah buat husband saya juga sebab dah grad first class. hihihi. 

alhamdulillah juga, tahun ni saya dapat anugerah pekerja cemerlang. syukurrr. semoga kalian jugaa muzah rezeki. ameen.

ini sahaja nurkilan comeback. kikiki. sampai ketemu lagiii. daaaa.

Monday, November 23, 2015

cake coklat cinta.

assalammualaikum. 

hari tu tengok kak ipaq kita dok post dekat fb kek coklat kukus untuk anak murid dia. pastu wassap husband kita lelaju. 

me: abang saye nak kek coklat macam kak ena tu. sedapnyeee.....
suami : ok. nanti abang suruh dia buat. insyaAllah.
me: tak nakkkk. nak abang buat. 
suami: okey insyaAllah. 

sumpah tak menaruh harapan pun suami akan buat. hahahahaha. nak dijadikan cerita. 1st class untuk sem baru ni batal. dok lepak tengok running man. sekali husband datang. taraaaa. tanjatt kiteww tau. awat tak buat masa besday. hehehe. 

me: ni abang buat ke? ke kak ena buat?
suami: abang la buat. kak ena ajar. nanti kita duduk sekali kita buat sama2 ye. 
me: tak nak laa. nanti gemok. mana boleh makan selalu ni. hihihi. (dalam hati 50 50, betul ke laki aku buat ni) hahahaha.

rasa dia perfect. saya memang hantu badam. pandaiii sangattt kannnn tabur badam. yummyyy. husband korang salu tak buat surprise? hehe. 

tu je nak citer. resepi tidak la ketahuan. tak tanya pun husband. terus ngappp makan je. hahaha.