MR. NUFF =)

Sunday, March 30, 2014

preparation my eday (part 1)

assalammualaikum. haha. entri siap ber part2 bagai. macam rajin sangat nak type entry. tak pela. slow slow. hehe.

bismillahhirrahmanirahim..... alhamdulillah. 29/03/2014 saya dah selamat menjadi tunangan orang. hahahaha. malu gila nak type nihaaa. okey part 1 juzz nak cerita tentang preparation saya je. 

okey mula2 buat keputusan nak bertunang. terus beli kain nak tempah baju. tarikh bertunang memang saya yang decide. hahahaha. sebab saya dengan tunang saya ni belajar sekali. amek part time study sama2. bezanya dia senior saya junior. so, tarikh tu saya pilih lepas kakak saya habis pantang dan saya tamat final exam. 

beli kain cfiffon dekat jakel 6m. kain satin 4m untuk buat lining dalam. semeter cfiffon pink untuk buat shawl. kos beli kain dalam RM 116. kalau tak silap saya. ingat2 lupa dah. saya memang decide nak buat dress je. fluffy2 giteww kain dia. 
lace beli dekat nagoya. RM 15.90 kot semeter. beli dua meter sebab nak buat  veil sekali kan. hehe. 

okey barang hantaran memang beli slow2. bila ada sale harus grab laju2. hahaha. sendiri punya barang sendiri beli. ini saya tak tau harganya sebab tunang saya yang beli. masa sale dekat sogo. 

ini pun tak tahu harga. hahaha. 

ini saya tahu. masa beli promoter tu kata. beli 6 item dapat diskaun 30%. so apo lagi kannn. grab jela mana ada untuk buat hantaran. campur dengan kawan saya punya yang ada joint beli sekali. cukup dah 6 item. jadi murah la diaa. hehehe. 
jangan beli barang hantaran skali gus. akan terasa duit banyak sangat habis. beli time sale paling best. hihi.

beli bunga dekat jalan kuala kangsar. 4 tangkai RM 10. gilorrrr murahhhh. kos tempah minima kene ada RM 300. kos buat sendiri dengan bekas beli sendiri, bunga beli sendiri, reben beli sendiri, gam tembak beli sendiri dan segalanya sendiri baru RM 150. tukang buat hantaran ialah abang iparku. hahaha. untung ada abang ipar kretiff. ini untuk tujuh dulang sahaja. 

okey ini hasil. testing masa baju dah siap. veil tak siap lagi. kos tmpah baju sangat sakit hati. dah la tak follow apa yang saya nak. RM 280. mahal gilaaa weiiii. pastu nak kene alter sebab kat lengan besar sangat. bukan sebab kurus ke hape yaa. sebab memang cina tu jahit besar. uwaaaa. sobsss.

okey ini hasil slepas alter dan jahit manik. jahit manik sendirian berhad. kacang jerr jahit manik ni. kalu fokus dua hari boleh siap dah. hehe. 

okey ini abis dah cerita bab preparation sikit2. kesimpulannya. beli barang hantaran masa sale dan jangan beli sekali gus. beli sikit2. baru la tak trasa duit flying flying. hehe. 

nurkilan,
maswani ar