MR. NUFF =)

Friday, April 30, 2010

sharing is caring kan??? kn3??

Assalammualaikum u oll sume.... i nak kongsi sket story nihh....weeeeeeee.... semalam i tengok tv9...aicehhh baek jerr tengok tv9...dekat di hati..wiwitt.... oke i memang setiap minggu follow rancangan bual bicara yang berajuk SEMANIS KURMA yerr u oll.... sebab i suke ustazah Bahiyah.... ehh betol ke i eje name beliau tuhh??? weeeeeeeee

tajuk semalam memang hot la jugak yerr u oll.... tajuknyerr...jeng3.."kekasihku suami orang" hot tak??? sangat hot bukan...weeeee paling i rase macam agak kelakar kan... artis jemputannyerr...Julia Ziegler....kahkahkahkah... kepelikan belaku disitu.... bile ustazah tanye jerr die..die gagap gilerr nak jawab.... macam hape jerr.... lawok tengok die... rase nak hempuk-hempuk pon ade... topik yang best rase macam tak best sebab care die jawab cam gitu..kahkahkahkah.....

okeee.... kalo ditanye anak dare seperti i yang single mingle ni kan.... suami orang bukan lah pilihan i... ko gilaa nak amek laki orang..... kalo laki i orang laen amek pon..i akan hot gilaaa... so i paham situasi disitu yaaa.... tak tau la pulak u oll camner kan...weeeeee.....

semalam ustazah ade kate... Nabi tak mengaku umat bagi perempuan-perempuan di luar sana yang merosakkan kebahagiaan rumah tangga ornag laen.... punyerr laa dasyat u oll....

pastu ade pemanggil daripada Kuala Kangsar....cehhhhhhhh buat malu seyhhh.... pemanggil nihh suami die laki orang..aduyaii..... pemanggil nihh cerita laa macam-macam....die kate boyprend die nihh menabur macam-macam janji kat die..nak kawen laa ape laa.... tapi haprakk pon tak derr.... die sedihh..mase tengah koling-koling tu pon die nanges... ape la ngekk sangat.... laki tu menipu la tuhhh.... kalo die siyess...die takkan tunggu lame-lame laaa....

pemanggil kedua nihh...perghhhhhhh lagi hebatt u oll... kalau i berada di tempat beliau..i tak tau la nak kate ape.... kalo orang tak kuat iman boleh bunuh diri kott..... storynyerr begini yerr...lupela name pemanggil nihh...i bubuh Jenab jelaa.... haaa suami jenab nihh ade pompuan laen... sebelum kawen jenab dah dapat tahu..so jenab suruh buat pilihan....pilih die or yang lagi sorang tuhh...pastu suami jenab pilih jenab...sudaa 5 bulan kawen..jenab dapat tahu..suami die de kontek2 lagi dengan bekas kekasihnyerr....sampai la suatu ketika Allah nak tunjuk kan.... Jenab nampak suami die buat maksiat dengan bekas kekasihnyerr dalam rumah mereka sendiri.... assyehhhh.....ni sume hasil maklumat jiran tetangga.... bagus betol jiran Jenab nihh..tak macam jiran i..kahkahkahkah.... ampunn uncle....weeeeee....haaa sambung... lepas kes nihh jenab ade la gak mintak cerai..laki die tak nak lepaskan jenab..laki dia kata...yang buat jahat i...bukan u...eeeeeeeee bodoh punya laki.....dushhhhh!!!! kalo i laa.... tak kuasa i nak hidup dengan laki macam tuhh....besar ujian yang Allah bagi buat diri Jenab..sangat tabah beliau...hmmmmmm...

cube u oll pikir..kalau u oll di tempat Jenab....ape u oll nak buat???? jeng3... pikir-pikirkan laaaaaaaaa.... (jangan tersilap pilih suami...wink;p)

jepp.....nak tanye lagi.... u oll rase kan..ape yang hebat sangat suami orang nihh sampai perempuan yang single mingle bukan seperti i nihh tergoda??? kahkahkahkah...(i tak minat suami orang oke) semalam Julia kate....mungkin sebab mereka lebih caring, bertanggungjawab, loving, lebih nampak ciri-ciri idaman seorang wanita....cehhhhhhhhhh...bercanggah gilerr dengan i..kahkahkahkah... bagi i la kan... sebelum suami orang tuhh bergelar suami orang kan... beliau same seperti laki-laki laen.... so..kesimpulannyerr.... laki-laki yang single mingle pon boleh juge caring, bertanggungjawab dan yang sewaktu dengannyerr.... weeeeeeeee=) *lelaki diluar sana....setuju tak dengan i????? miahahahaha

kesimpulannyerr kan... i rase 2due salah.... paling i rase yang salah laki yang sudah bergelar suami... i tahu..dalam islam menghalalkan konsep kahwin 4.... tapi cuba fahami balik konsep tersebut... cehhhhhh cakap mampu la konon...mampu dari segi apa tuhh??? weeeeeee... dan perempuan-perempuan..cehhhhhhh..AWAS!!! dengan suami orang.... tak baik tau.. cuba la pikir masa akan datang..kalau hepi pon kan..tak lama..sekejap jerr.... kalau u boleh rampas kebahagiaan orang lain...orang lain pon boleh rampas kebahagiaan u... so AWAS!! heeeee.... =)

ehh banyak nyerr i bebel....=)


ehh ni sape??? bukan perampas oke.... kahkahkahkah... i nak mintak pendapat u oll la kan... lelaki dengan perempuan memang tak boleh nak kawan rapat ke?? kenapa perlu ada yang salah paham.... sedangkan memang sudaa mengetahui lelaki dan perempuan ini berkawan baek... oke ini sebenarnyerr berlaku pada diri i.... sangat sediss u oll.... bila seorang yang tiada kaitan langsung tetiba mensaon i dan mengutuk2 tanpa tanya kepada i terlebih dahulu apa yang berlaku.... sebelum i sempat memberi penjelasan...beliau lari begitu sahaja... oke fine.... mungkin kisah ini memang tamat begitu sahaja kan.... sekian...=)

p/s:yeayyy esok pegi KL....weeeeeeee

12 comments:

_izis_ said...

kdg2 laki ni da kawen tp xmengaku da kawen...

yela..dorg nk kawen xperlu wali..jd kdg2 document bujang tuh pon dorg leh tipu semate2 nk kawen...

key-one said...

wahhhh cam dasat jerr....
boleh pulak palsu2...
aiseyhhh..nway tengs 4 ur oppinion...=)

HonEyBuNNy said...

hurm...itu la lelaki...suka sgt menipu...hooho..tp kdg2 yg perempaun tu dah tahu suami org pn nak lg..uhuhu

sophie said...

kakak sedara aku baru kawen ngan laki orang.. Haish.. Kesian bini laki org tu..

si karut said...

tp kalau pompuan tu yang gatal nak goda laki tu xley wtpe gak.. imam masjid pun gugur jangtung kalu iman x kuat kan??

key-one said...

honeybunney: haa betul3....weeeee...

key-one said...

sopie: iyeke?? ishhh3....heeee...sudaa jdoh kan..nak kate ape lagi...

key-one said...

si karut: iyerr betol3...stuju dgn kamoo.... (asal profile si karut x leh bukak eaaa....musykil2)

Ease Basri said...

salam keyone, me loike tiz entri... macam nak buat sambungan entri lak dari entri keyone ni...hehehe... anyway... salam kenalan dialam maya ya.... muaccccccckssssssssssssss

key-one said...

ease: weeeeeeee....haaa kalau berminat jmput la buat sambungan....
salam kenalan juge dialam maya...=)

shi3la said...

banyak kes camni yang akak dengor...kadang-kadang sampai bercerai berai sebab giler kan pompuan muder...yang pompuan gatal nak laki orang yang laki plak nak ratah body baru..yerlahhh yg lamerkan dah berkarat...

kalu laki akak buat hal akak potong kote diyer pastu buat frame gantung kat ruang tamu..eh

key-one said...

hahahahahahahhaahahahaha....
mavelesss giloorrr komen k.shila...
miahahahahahaha.....