MR. NUFF =)

Monday, February 6, 2012

satu-satu impian saya tercapai. =') alhamdulillah.

Assalammualaikum.

saya baru je balik menemani emak dah abah bersoping. tak lama lagi kan mereka akan ke Perth. bag nk soping, kasut, baju. sume bende lah nak soping. saya hanya menjadi peneman dan pemilih yang gojess2. (bajett pilihan gempak la sangat. haha)

hmmm. bukan nak story aktiviti saya pada hari ini. =p cume nak cerita serba sedikit tentang apa yang dikecapi. satu2 impian saya terlaksana. kadang2 rasa takut. mungkin Allah nak menduga saya. walau apapun saya bersyukur sangat apa yang saya ada sekarang ni. happy sangat2 dengan life sekarang.

dulu saya bersedih sangat sebab lepas abess exam STPM tak dapat sambung study dekat UPSI. yelaa cita2 nak jadi cikgu kan. =p (saya terer okeyy jadi cikgu. tengok adik aii pandai jer. muahaha) dah la tak dapat sambung study dekatt UPSI. IPTA pun tak dapat. sobss sobss. sediss tau. tuppp tuppp ada rezeki laen. saya dapat offer keje gomen. (geli nak sebut gomen. kih3) walaupun tak der la hebat mana. tapi bersyukur sangat dapat job ni. tempat keje dekat dengan rumah.(dekat ke?) makan sume kat rumah. kiranya dapat gaji tak payah penin nak pikir bayar bil api, air, makan minum sume. dah duduk rumah kan. sume mak bapak tanggung. muahaha. (keji gilaa)

sume orang mesti penah berangan nak beli kete kan. nak memiliki kete sendirian kan. saya tak pernah terlintas difikiran yang saya akan memiliki kete seawal usia 20 tahun tau. (geli bila baca balik. haha) tak derr la miliki lagi kan. maasih berhutang dengan bank. giloo la nak beli kete cash kan. kih3. niat diahati nak beli myvi puteh gojes jer. tapi kat rumah dah ade myvi. tapi kaler oren. =p so tak leh beli myvi. abah suruh beli saga. tapi saya ter over demand. tak minat saga. so TERBELI persona kini lebih sempurna. ehhh TERSEBUT tagline pulak. kih3. Persona baseline jer. tapi bulan2 mencekik darah. sabo jela. bersyukur jela apo yang ader. abang ipor punyer persona puteh gojes. persona high line. jeless gilerr. wuuuwuuu. tak per. baby koko tetap dihati. impian untuk memiliki kereta sendirian dan tukar rim baru dah terlaksana. alhamdulillah. syukur nikmat Allah s.w.t. =)


dulu tengok kakak saya pakai braces. mengidam nak pakai jugak. kalau gigi ni dah rata, tak koser nyahh nak ngidam pakai besi ni dalam mulut. bukan best pun. cuma terasa comel sangat. awww awww. haha. alhamdulillah dah pakai pun braces. =)


setakat ini itula impian saya yang dah termakbul. rasa sangat tak terkata. rasa sangat bersyukur aturan Allah s.w.t. buat saya sangat baik. alhamdulillah. =)







saya harap impian saya untuk ketemu TRUE LOVE akan menjadi kenyataan tak lama lagi. phewwww. true love bagi saya ialah someone yang menLOVE saya seadanya. (geli nak sebut cinta. T_T) someone yang tak mainkan hati dan perasaan saya. sobss pernah tau terkena sebelum ni. wuuwuuu. yang tak buat saya sukakan dia tapi dia nothing!!! someone yang boleh terima segala kelebihan dan kelamahan saya. someone yang menghormati parents saya. someone yang buat saya in love dengan dia setiap hari. cewahhh. (boleh tak abaikan perenggan ni. geli la bila baca balik. haha) TRUE LOVE bagi saya akan terbukti jika dia datang rumah saya dan menyuarakan hasrat untuk getting married with me. muahahaha. (geli siott) tiba2 rasa matang gila. kih3.


kita hanya merancang bukan. kadang2 kita rasa apa yang kita rancang itu adalah yang terbaikkk buat diri kita. bila yang kita rancang tu menjadi. alhamdulillah. syukran2. that means, Allah izinkan. kalau apa yang dirancang tak menjadi. ini bermaksud, itu bukan yang terbaik buat diri kita. perancangan Allah lagi baik. oleh itu, kita kene belajar terima hakikat qada dan qadar apa yang ditetapkan oleh Allah s.w.t. segala perancanganNya buat kita adalah yang terbaik. (macam ustazah dah. heee. cita2 dulu nak jadi ustazah. tapi tak kesampaian. hihi) suke pepatah ni, ABANG FAHRIN AHMAD yang cakap. "MENCINTAI TAK SEMESTINYA MEMILIKI." cewahhhhh. kih3.


bila baca balik. rasa macam banyak merapu jer entri ni. kih3. errrrrr. biar jelahh. tata love. xoxo.



2 comments:

CheNamNam@CNN said...

hahaha banyak impian nehhh..moga termakbul semuanyer dan dapat ketemuk samer itu true love yer dik..susah nak jumpa true love nehh..kenkadang time bercinta jerk true lovenyer tapi bila dah kawen true perangai terkeluarlah plak...hahahhaa...

kita merancang tapi Tuhan yang lebih tahu aper yang terbaik utk kiter jadik sebagai hambanya kiter perbanyakkan doa moga semuanya dipermudahkan..tak gitu?...:P

key-one said...

macih kak cnn. tharu bace komen akak. amenn=) sobs sobs ;')