MR. NUFF =)

Thursday, September 29, 2011

pangkah kenari merah. marahh nihh. grrrrrrr.

tadi kan. ehh3. lupa nak bagi salam. Assalammualaikum kawan2.


haa pagi tadi kan. saya bangun lewat. apehal tah dengan saya ni. asik bangun lewat jerr. grrrr. demm demm. kalau opiss tu bapak kau punya boleh laa sesuka hati kau nak masuk pukul berapa. (ehh saya sedang marah diri sendiri ke?) okey lupakan isu bangun lambat.


semasa saya sedang dalam perjalanan ke tempat kerja saya yang jauh itu. biasa lahh kalau dah lambat mesti laa drive kete laju kemaen kan. ingat jalan raya bapak kau punya ke? (marah diri sendiri lagi. hurmmm) tak de laju sangat. 90km/j je. laju lahh bagi saya. huhu. (90km/j kalau korang percaya laa. huhu)


kereta kenari merah berada di depan saya. mak aihh. dah la slowww ya amatt. duduk pulak lane kanan. (marah ni) dalam hati mau jerr saya kasi lampu atas. tak pun hon-hon jerr. tapi mana boleh buat begitu. kita kan ada adab dan sopan. sabar jelahh. tiba2 kenari merah brek mengejutttttttt. demm demmm demmm. ni dah tak tahan dah ni. saya maki2 kenari merah. maki sorang2 jela. =p bila dia brek emergency, saya pun turut brek emergency. botol air yang saya letak dekat tengah2 antara box and gear hampir tercampak ke depan. nasib baik tangan cepat sambar.


kemudian, kenari merah belok kanan. dah la tak bagi signal. sengettttt punya kenari merah. tiba2 kereta saya tak boleh jalan. tekan minyak bunyi ngauman. vrommmmm vrommm. ehh lebih kurang camtu la bunyinya. (cuak gila masa ni. dalam hati dup dap dup dap) apa hal kete nih. grrrrr. rupa2nya. jeng3. gear telah berubah daripada "D" ke "N". patut la tak bergerak. silakee nyerrr kenari merah. dah la nyaris2 nak tercium bontot kamu. sebab kamu jugak saya cuak tahu. wekkk. nak salahkan kenari merah jugakkkk.


okelahh baiii.

1 comment:

Ieda Al-Habsyi said...

sebbek aku tak pakai kenari merah ekekeke! :)