MR. NUFF =)

Sunday, July 4, 2010

isu sombong~~~

salam u all... sejak menjak nihh i sedikit mengalami masalah emo...wahhh!!! emo tu masalah ke??? bukan masalah tapi hati terluka..cewahhh.. over pulak kau key-one...=p oke isu nihh dah lama sangat... tapi i nak kupas la siket isu nihh..cewahh guna word kupas tak tahan tuhh... (ko ok tak nihh key-one??) miahaha

oke isu sombong nihh.. dah lama gilaaa kot.... dulu masa i kecik-kecik...mak i pernah tegur i sebab i suka buat muka.. paham tak buat muka??? tak paham eaa... oke camnihh... i nihh susah nak senyum... dulu laa... masa kecik-kecik laa... mak i tegur jerr cam tuhh i teros emo..masuk bilik tutp muka..nanges kuat-kuat....wahh hati kau memang banyak bunga la key-one..kene tegur siket teros emo cam tuhh...ala budak kecik kan... pastu i pon bertobat laa.... banyak kan senyum.... =)

ramai orang cakap..(ramai ke???) ramai oke... =p yang cakap i sombong...ni ayat kawan i.." ko nihh kalau orang tak kenal ko..mesti orang ingat ko sombong" ok fine!!! i tacing abess... tapi tak la nangess kuat-kuat... dah beso kan..matured la siket.. jangan la muke jerr matured...huhu terima la dengan hati terbuka..kemudian kaji...huhu..mesti ada sebab kenapa orang berpendapat begitu kan...

kita tak mampu nak menilai diri kita sendiri.. sumpahh i tak boleh nak menilai diri i... tak reti la i... tu sebab kene tanye orang... kalau nak tahu diri kita yang sebenar macam mana...jangan tanya pada orang yang baik dengan kita.. sebab kita tak kan dapat result yang baik..huhu... orang yang baik dengan kita opp koss laa nak jaga hati kita kan.. tak tahu la pulak kalu u all ade kawan jenis tak jaga hati kawan... kalau i pon..kawan i tanya..."wei kau rase aku baek tak?" tak kan la i nak kata.." kau..heh ko laaa manusia paling gedik..over nak mati...gedik gila..dah la tak cun..gedik pulak tuhh" korang sampai hati ke nak cakap haa??? i tak laa.... wolopon penah terdetik hati nak cakap..wakakaka.... =p so nak tau diri kita yang sebenar..tanya la orang yang tak suka kita.. mesti dia jawab jujur..yelaa die tak suke kite kan...huhu...suruh la wakil yang cakap..bukan u all la yang tanye...dah laa die tak suka u all.. tak kan punyerr die nak cakap dengan u all...wakakaka....

oke berbalik isu sombong nihh... i penah tanya kawan i..."wehh aku sombong ke??" kawan i jawab..."sape tak kenal ko..mesti akan cakap camtu..sebab ko ade satu pandangan yang boleh buat orang fikir ko nihh seorang yang sombong.." cehhhhh!!! siap pandangan i ade orang amek kesah...hampehhh.... pasni kene pakai spek hitam yang tak nampak bijik mata tuhh....hahaha ramai orang daa i dok tanya i nihh sombong ke takk...yelaa..kang tak de pulak mak cik yang nak buat i menantu...wakakaka...=p kesimpulannyerr kan u all... tak kenal maka tak cinta....huhu

i suka pepatah tuhhh.... u all kan..boleh tak jatuh cinta tetiba kalau u all tak kenal orang tuh dulu.... meh baca i listkan sebab apa orang kata i sombong....

1)tak balas mesej
2)tak angkat call
3)tak balas komen kat myspace/friendster
4)tak balas mesej kat facebook
5)tak layan kat chat facebook
6)jumpe kat luar buat-buat tak kenal
7)ajak jumpa tak nak...
8)nak makan tempat maheii jerr...kedai mamak tak layan
9)tak layan kat ym...
10)menghilangkan diri sekian lama

cehh ade sepuluh tuhh...itu yang i ingat laa.... ade lagi kot... sedisss tau.. i ada perasaan gak... i nihh salu pikir pe yang orang kata pasal i tau.... u all yang tak kesah tu tak tau laa... i kesahh.. sebab kita hidup bukan solo-solo..hidup bermasyarakat...tapi amek kesah yang positif jelaa... yang negatif biaq pi laaa kat depa...heeeeee....

aduhaiii....stakat tak balas mesej..tak angkat call...tak layan kay ym kat chat dan sebagainya... itu pon boleh dilabelkan sombong...haihh... kalo kawan-kawan i...i terasa yaa amattt laa.... fikir la dulu sebelum cakap kan.... ada la sebab kenapa tak angkat call..kenapa tak balas mesej..adala sebab... tak da kedit ke..tak sempat nak angkat ke.. nihhh!!! -ve gilaaa... teross cop sombong... oke fine!!! yang orang tak kenal pulak... lagi sadiss....hahaha.. nak tegelak pon ada.... i rasa setakat nihh... i oke jerr layan semua orang kat dunia maya nihh..cewahhhh.... sapa add i kat facebook sume i accept.... kalau dekat chat fesbuk kan... chat tu kan suka sangkut-sangkut...wakaka... kalo i tak layan tuhh mungkin sebab i tengah layan orang lain.... tapi i still jawab salam apa.. tu pon kena label sombong.. tak paheee lerr cheqq.... =p yang dok ajaq kelua pulak.. ni satu kes.... i nak ajaq membe tak kasi..nak kelua bedua..ape kes??? ingat aku awek ko ke?? hahaha.... =p

jumpe kat lua buat-buat tak kenal.. harap maklum yaa.... i nihh rabun jauh... i kena usha orang dekat-dekat baru i cam... kalo i buat-buat tak kenal tu memang gilaa laaa.... =p tegur la dulu.. i oke jerr... ngenggg...wakakaka... tah hape-hape jerr member i nihh... huhhh.... isu makan pon nak kecoh.... makan kedai mamak..i oke jerr... tapi jak la kedai mamak yang selesa siket.. ni ajak kedai mamak yang ramai laki.. tak suke.... dengan asap rokok nyer... wat da hell??? aku tak nak mamposs awal okehhh.... oke sudahhh.... =p

panjang gilaa i membebel... melepaskan rasa geram di dada yang terbuku lama.... sumpahh i emo gila bila orang kata i sombong...tambah-tambah siap cakap i camnihh.."tau laa cun... belagak gilaaa.. tuhan tarik balik..padan muka..." orang macam nihh memang nak kena maki arr.... haihh... sebelum cakap tu..pikir la dulu...jangan main lepas jerr.. orang lain ada perasaan gak... okies sekian=)

5 comments:

HonEyBuNNy said...

eh ehe eh..mana da keyone sombong...baik ja ,keyone ramah n comei..ehheh...biasa la..bila org xkenal kita mst cakap mcm tu kn...uhuh

key-one said...

wahhhh vanggaaa jepp.... mekasehhh=p comei tu tak kot...malu i tau..wkakaka

azri mohammad zaibi said...
This comment has been removed by the author.
azri mohammad zaibi said...

ish3...kunci satu mne de sombong..baek lg ade lah..kan3..:) xpatot la depa kata lagu 2..kesian...

key-one said...

wakakakakaka...